Pretraga
Povratak na sve novosti

Podrška socijalnoj koheziji

Projekt je financiran putem  Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 20120. (ESF OP ULJP 2014.-2020.) i poziva ZAŽELI – program zapošljavanja žena.

Trajanje projekta: 18.06.2019.-18.12.2021.

Područje provedbe: Grad Osijek, Tenja, Klisa, Sarvaš

Nositelj projekta:

Ženska udruga “IZVOR”

Hrvatski zavod za zapošljavanje regionalni ured Osijek

Centar za socijalnu skrb Osijek

Grad Osijek

Cilj projekta: Projekt je usmjeren na ublažavanje rizika od siromaštva i socijalne isključenosti najranjivijih skupina stvaranjem poticajnog okruženja za pristup tržištu rada i zapošljavanju žena na pružanju pomoći i podrške starijim i nemoćnim osobama, na području Grada Osijeka, s naglaskom na Tenju, Klisu i Sarvaš.

Ovim projektom devet žena bit će zaposleno 24 mjeseca na pružanju pomoći i podrške starijim i nemoćnim osobama gdje takve usluge nisu razvijene i nedostaju. Kroz programe javnih učilišta organizirati će se dodatno osposobljavanje za osam radnica čime će se unaprijediti njihov radni potencijal na tržištu rada za buduće razdoblje, a za najmanje 36 starije i nemoćne osobe kao korisnike usluga olakšati ćemo samostalno stanovanje u vlastitom domu, odgoditi institucionalizaciju i povećati kvalitetu života.

Glavne aktivnosti projekta:

  • Pomoć u kući za starije i nemoćne osobe; obavljanja kućanskih poslova u domu i na dvoru korisnika/ce: nabavka i sl.
  • Aktivnosti podrške u mobilnosti i prijevozu (pratnja do liječnika, drugih službi i pružatelja usluga radi ostvarivanja određenih prava i rješavanja drugih životnih pitanja) i posredovanja u dostupnosti besplatne pravne pomoći (usmjereno prema pravnom savjetovalištu Udruge) i uključivanja.
  • Socijalno uključivanje; pravni savjeti, informiranje

Budimo zeleni

U cilju očuvanja okoliša i ekonomičnog korištenja resursa, osam radnica kao prijevozno sredstvo koristit će bicikle tijekom obavljanja poslova, kupljenih iz sredstava ovoga projekta.

Komentari
Objavite svoj komentar Zatvori